Wat zijn antioxidanten? Bijna iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar weinig mensen kunnen deze vraag beantwoorden. Antioxidanten zijn moleculen die in ons voedsel zitten. Dit zijn stoffen die de schade van oxidatie in ons lichaam doen stoppen. Antioxidanten zijn voor verschillende redenen bekend en voordelig. Ze gaan veroudering tegen en ze dragen bij tot onze algemene gezondheid. Anitoxidanten zijn ook wel een verzamelnaam voor stoffen die een antioxidantwerking hebben zoals: vitamine c, e, betacaroteen, seleen en zink. Heel wat groenten bevatten antioxidanten, maar het is ook mogelijk om ze als supplement in te nemen. Kijk wel uit met het innemen van supplementen, want deze bevatten vaak een (te) grote hoeveelheid antioxidanten wat weer nadelig kan zijn.

Wat zijn antioxidanten? Gezondheidsverbeteraars

Natuurlijke antioxidanten zijn niets meer dan gezondheidsverbeteraars. Ze ondersteunen een gezonde levensstijl en dus verbeteren zij ook de algemene gezondheid. Bij het regelmatig eten van antioxidanten, leidt dit tot enkele belangrijke functies en voordelen in het lichaam.

Antioxidanten voorkomen cel beschadiging

Een belangrijke functie van het regelmatig eten van antioxidanten, is het voorkomen van celbeschadiging. Dit is een erg goede functie, want als een persoon ziek is, dan ondergaat het lichaam een schaarste aan vitaminen. Als gevolg hiervan herstelt het lichaam zich minder goed en vlug, maar met de nodige hoeveelheid antioxidanten, wordt dit probleem snel opgelost.

Antioxidanten verbeteren het fysieke welzijn

Met de hulp van antioxidanten, wordt het fysieke welzijn dat iemand nodig heeft bereikt. Een krachtige selectie van antioxidanten maakt het lichaam en de functies van het lichaam veel beter. Enkele voorbeelden hiervan zijn: een uitstekend libido, het voorkomen van verschillende ziekten en het normaliseren van bloedstolling. Al deze positieve eigenschappen zijn het gevolg van de vrije radicale die door antioxidanten vernietigd worden.

Antioxidanten tegen kanker

Antioxidanten helpen ervoor om bepaalde kankers tegen te gaan. Personen die reeds kanker hebben, kunnen de ziekte vertragen door het innemen van voldoende antioxidanten.

Antioxidanten zijn goed voor hartpatiënten

Hartpatiënten gaan best op zoek naar goede antioxidanten, want deze verbeteren en versnellen het herstel van het hart, dit uiteraard in geval van problemen.

Antioxidanten in groenten en fruit

Natuurlijke antioxidanten zijn vooral afkomstig van:

  • Groente: broccoli etc.
  • Fruit: avocado’s, vijgen, bosvruchten etc.
  • Kruiden: basilicum, chilipoeder, kerrie, knoflook, peterselie, tijm etc.
  • Noten (onbewerkt): amandelen, hazelnoten, pecannoten, walnoten etc.
  • Chocolade: pure chocolade of cacaopoeder
  • Zaden: hennepzaad, sesamzaad etc.

Groenten en fruit die helder zijn van kleur, bevatten de meeste antioxidanten. Vooral bessen zijn erg goed. Deze bevatten het hoogste niveau van antioxidanten. Ook zijn bessen rijk aan flavonoïden, dewelke helpen bij het vernietigen van vrije radicalen.

Antioxidanten in onze voeding

Samengevat: wat zijn antioxidanten? Antioxidanten zijn een belangrijk onderdeel in het voedselsysteem, omdat ze alle (schadelijke) radicalen wegvangen. Het is belangrijk om te weten dat natuurlijke antioxidanten beter in het lichaam worden opgenomen dan supplementen en dat dit tevens ook gezonder is. in het lichaam is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *