Aardbeien zijn gezond, lekker en altijd verkrijgbaar

Aardbeien kunnen zeer divers gegeten worden. Ze kunnen onder andere toegevoegd worden aan maaltijden in een gezond dieet. Aardbeien kunnen in salades en smoothies toegevoegd worden, maar ook is het heerlijk om ze gewoon natuurlijk op te eten.

Zijn aardbeien gezond? De meeste mensen antwoorden hierop ja, maar niet iedereen is ervan overtuigd. Toch is het een feit dat aardbeien gezond zijn. Het eten van aardbeien wordt niet voor niets aanbevolen voor een gezond immuunsysteem. Een persoon die een verkoudheid of griep heeft, doet er goed aan om een portie lekkere aardbeien te eten.

Zijn aardbeien gezond? Ontzettend gezond!

Aardbeien zijn ontzettend gezond. Het aantal en de soorten nutriënten in aardbeien is erg groot en gevarieerd. Aardbeien zijn een ideale bron van de essentiële vitamine C, maar ook bevatten ze aanzienlijke niveaus van phytonutriënten en antioxidanten, die bekend zijn voor het bestrijden van vrije radicalen.

Naast vitamine C bieden aardbeien ook een uitstekende bron van vitamine K en mangaan, alsmede magnesium, riboflavine, kalium, foliumzuur, koper, vitamine B5, vitamine B6 en omega-3 vetzuren.

De veelzijdigheid van aardbeien

Aardbeien behoren tot de meest veelzijdige soorten van vers fruit. Ze kunnen gebruikt worden in fruitboeketten. Heel wat mensen houden ervan om aardbeien onder te dompelen in chocolade, maar ook worden ze graag toegevoegd aan salades en dressings. Of wat dacht je van een lekker beschuitje of in een taart?

De favoriet van vele mensen is de smoothie. Aan zowat alle soorten smoothies kunnen aardbeien toegevoegd worden. Sommige mensen verkiezen het consumeren van een smoothie boven het eten van een natuurlijke aardbei. Welke manier van aardbeien eten iemand ook verkiest, het is een belangrijke fruitsoort dat heel wat voordelen aan het lichaam biedt. Het eten van de dagelijkse aanbevolen portie fruit, kan starten met lekkere aardbeien!

Naast smoothies zijn er nog tal van andere recepten te bedenken. Wat dacht je van gemarineerde aardbeien? Dat maak je klaar door een halve sinaasappel uit te persen en voeg daaraan 250 gram aardbeien, suiker en een theelepel sinaasappellikeur. Maal er ten slotte nog wat zwarte peper overheen.

Een andere lekker recept is aardbeien met zalm. Het is heerlijk om dunne stukjes aardbeien bij de zalm te eten. Maak het af met een citroen en maal wat zwarte peper over de borden.

Zijn aardbeien gezond? Ja, enkele feiten!

De enorme veelzijdigheid van deze vrucht is al lang erkend. Hier volgen enkele gezonde feiten over aardbeien.

  • Aardbeien zijn een antioxidant voor het lichaam
  • Ze bevatten een hoog gehalte aan vitamine C
  • Aardbeien eten in combinatie met donkere chocolade verhoogt het niveaugehalte van antioxidanten
  • Aardbeien eten in combinatie met Wodka, Rum of Tequila verhoogt eveneens het niveaugehalte van antioxidanten
  • Ze bevatten een hoog gehalte aan kalium
  • Ze vertragen het intreden van de ziekte van Alzheimer
  • Er bestaan meer dan 600 soorten aardbeien
  • Ze bevorderen de gezondheid van het hart
  • Ze bevatten meer vitamine C dan de hoeveelheid dat een sinaasappel hiervan bevat
  • Het eten van 8 aardbeien bevat de dagelijkse hoeveelheid van vitamine C dat het lichaam nodig heeft

Zijn aardbeien gezond? Inderdaad, bovenstaande redenen zijn hier prachtige voorbeelden van. Bovendien kun je ze direct opeten of verwerken in een smoothie, taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *