Bloemkool: een volledig gezondheidspakket

Is bloemkool gezond? Meer nog, want deze groente bevat een volledig gezondheidspakket! Bloemkool is ideaal om te eten tijdens een gezond dieet. Het dient ter preventie van kanker, is een antioxidant, biedt detox ondersteuning. Daarnaast bevat het onder andere vitamine C en vitamine K, verschillende mineralen en is het voordelig voor de cardiovasculaire ondersteuning. Tot slot heeft het ook een ontstekingsremmende werking en is het goed voor de spijsvertering.

Is bloemkool gezond? Kankerpreventie!

Heel wat studies hebben aangetoond dat bloemkool ter preventie van kanker gegeten kan worden. Het gaat niet over alle kankers, maar het heeft vooral een positief effect op bepaalde types. Het gaat hierbij om: blaaskanker, borstkanker, prostaatkanker, eierstokkanker en dikke darmkanker.

Bloemkool bevat sulforafaan. Dit is een samengestelde zwavel die in het verleden reeds kankercellen doodde, waardoor er een vertraagde tumorgroei volgde. Sommige onderzoekers geloven erin dat het elimineren van kankercellen de sleutel is tot het beheersen van kanker, waardoor het eten van bloemkool dus erg goed is!

Is bloemkool gezond? Ontstekingsremmend

Bloemkool werkt als ontstekingsremmer. Het lichaam moet uiteraard gezond blijven en ontstekingen zijn daarbij niet toegelaten. Als het immuunsysteem bijvoorbeeld een ontstekingsreactie veroorzaakt, kan dit leiden tot schade aan het lichaam en de organen. Het regelmatig eten van bloemkool kan dus ontstekingsremmend werken.

Is bloemkool gezond? Vitaminen en mineralen

Deze groente is rijk aan vitaminen en mineralen. Deze heeft het lichaam nodig om goed te functioneren. Het regelmatig eten is goed om de nodige voedingsstoffen te verkrijgen. Een portie bloemkool bevat ongeveer 77% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine C. Ook bevat het vitamine K, eiwit, thiamine, riboflavine, niacine, magnesium, fosfor, vezels, vitamine B6, folaat, pantotheenzuur, kalium en mangaan.

Is bloemkool gezond? Het stimuleert de hersenen

Bloemkool bevat een goede bron van choline. Dit is een vitamine B die bekend staat voor de ontwikkeling van de hersenen. Dit verbetert tevens het geheugen. Ook helpt het ter bescherming van de hersenen.

Hoe het beste te eten?

Bloemkool kun je het beste kort stomen of kort roerbakken (maximaal 5 minuten). Alleen op deze manier blijven alle voedingsstoffen behouden. Kook je het in water (bijvoorbeeld een half uur), dan verdwijnen zo’n 70% van alle gezonde voedingsstoffen. Ook is het mogelijk om het gewoon rauw te eten, hoewel de meeste mensen dit niet erg lekker vinden.

Is bloemkool gezond? Spijsvertering!

Het is een belangrijke bron van voedingsvezels die ideaal zijn voor een goede spijsvertering. Ook helpt deze groente om de maag te beschermen.

Is bloemkool gezond? Het besluit!

Dus, is bloemkool gezond? Uiteraard is deze groente gezond. Vanwege de gunstige effecten op de talrijke aspecten van de gezondheid, kan het zelfs gemakkelijk worden omschreven als een superfood. Het is dus perfect om bloemkool vaak op het menu te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *