Is ananas gezond? Het is een vetvrije gezondheidsbooster

Ananas is één van de meest populaire tropische vruchten. De reden hiervan is niet alleen dat ananas erg lekker is, maar ook omdat deze vrucht rijk is aan allerlei gezonde voordelen. Het bevat onder andere een hoog gehalte aan vitaminen, mineralen, vezels en enzymen. Ook is deze vrucht volledig vetvrij en dus ideaal om te eten in een gezond en evenwichtig dieet. Eveneens voor het stabiel houden van het lichaamsgewicht, is ananas een uitstekende keuze om te eten. Dit gezonde voedsel kan rauw gegeten worden, maar ook kan het in de pan gebakken worden in gerechten met bijvoorbeeld kip, pasta, rijst of kalkoen.

De geweldige gezondheidsvoordelen van ananas

Deze vrucht heeft tal van gunstige gevolgen voor ons lichaam. Onder andere bevat het vitamine C en daarnaast is het cholesterol vrij. Het natriumgehalte van deze vrucht is erg laag, hetgeen natuurlijk ook erg positief is. De inhoud van deze vrucht helpt niet alleen bij het sterk houden van het lichaam, maar ook dient ananas ter bescherming van vele ziekten, zoals: kankers, slagader- en hartproblemen.

Tevens helpt het om eventuele wormen in het lichaam te doden, alsook voor het verlichten van darmaandoeningen. Daarom is ananas ook goed voor het verteren van voedsel. De chemische stoffen in ananas stimuleren de nieren en verwijderen hierbij giftige elementen in het lichaam. Ook bevat dit fruite het enzym bromelaïne, hetgeen de productie van ontstekingen blokkeert. Dit helpt onder andere bij het verminderen van zwellingen die ontstaan uit artritis, keelpijn, jicht, sinusitis, enzovoort. Daarom helpt ananas ook bij het genezen van chirurgische wonden en wonden die het gevolg zijn van een letsel. Tevens zorgt ananas ook voor het verkrijgen en het behouden van sterke botten.

Mensen die niet houden van het eten van ananas, kunnen ook ananassap drinken. Dit heeft uiteraard dezelfde positieve eigenschappen dan het eten van schijfjes.

Verse ananas?

Wat is gezonder? Verse ananas of uit blik? Het antwoord verrast je wellicht enigszins. Natuurlijk is verse ananas iets gezonder, maar blik doet er weinig voor onder. Tijdens het conserveren blijven bijna alle voedingsstoffen behouden. Wel is het belangrijk om te kijken hoe het is geconserveerd in blik. Is het op sap of, water of siroop gezet? Als het op siroop is gezet bevat het namelijk een stuk meer calorieën en bevat het vaak een grote hoeveelheid toegevoegde suikers.

Is ananas gezond? Vitaminen!

Is ananas gezond? Het is niet alleen lekker, maar ook gezond en erg voedzaam. Deze vrucht bevat het mineraal mangaan en enkele vitaminen zoals vitamine B1 of thiamine. Dit speelt een belangrijke rol in de productie van energie in de cellen. Daarom ook wordt het vaak toegevoegd aan een gezond dieet, want dit geeft heel wat energie vrij gedurende de dag. Vervolgens bevat ananas ook vitamine C. Deze vitamine vermindert ontstekingen en pijn. Bij hoesten en verkoudheden, is het eten ervan dus meer dan gunstig.

Ananas versterkt dus ons immuunsysteem en botten, werkt ontstekingsremmend, houdt de bloedsuikerspiegel stabiel en verlaagt de cholesterolspiegel. Mede dankzij de thiamine geeft ananas ons ook voldoende energie. Een gezond stukje fruit dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *