Is honing gezond? Het is zeer waardevol

Honing is een smaakvol voedsel dat heel wat gezonde voordelen bevat. Het kan toegevoegd worden aan maaltijden en dranken. Vele mensen gebruiken het als een basisingrediënt. Honing is een zeer waardevol voedsel en het bestaat in heel wat verschillende soorten en smaken. Wat ook belangrijk is, is dat honing gebruikt kan worden in een gezond dieet.

Een gezondere levensstijl met honing

Honing is een natuurlijke suiker en wordt daarom beter toegevoegd in thee of andere dranken, in plaats van industriële suiker. Het bevat veel minder calorieën dan suiker of snoep.

De antibacteriële functie van honing

Een groot voordeel van honing, is dat het kiemen doodt. Dit betekent dat er een natuurlijk vermogen bestaat om bacteriën te bestrijden, hetgeen uiteraard gunstig is voor de algehele gezondheid van het lichaam. Honing toevoegen aan dranken of maaltijden, stuurt de gezondheid van het lichaam de goede richting uit.

Bij het verkrijgen van een brandwonde, kan het aanbrengen van een dunne laag honing het genezingsproces versnellen. Mensen die zich thuis licht verbranden, kunnen dus gewoon honing gebruiken in plaats van medicijnen. Ook is honing goed tegen maagklachten, omdat het rustgevend is voor de maag. In geval van een allergie, kan honing ook hier een positieve invloed op creëren. Het is ook van groot belang om te weten dat honing een heleboel antioxidanten bevat die goed zijn tegen sommige kankers.

Is honing gezond? Uiteraard!

Sommige mensen twijfelen om een antwoord te geven op de vraag “Is honing gezond?”. Nochtans is het niet moeilijk om deze vraag te beantwoorden, want het antwoord is “ja”. Honing bevat talrijke voordelen. In het algemeen kunnen de voordelen van honing herleid worden tot antibacteriële, schimmeldodende, hygroscopische en antioxiderende functies. Het helpt om overtollig vocht uit wonden te absorberen, waardoor het de genezing van een wond bevordert. Ook is honing nuttig om zweren en bacteriële darminfecties te genezen.

Onder andere is honing goed voor de behandeling van de keel, tegen hoesten en irritatie van de keel. Een lepel honing toevoegen aan een tas warme melk, of aan thee, is een goede remedie tegen keelklachten. Ook bevat natuurlijk honing een mix van vitaminen, aminozuren en mineralen. Mensen die te kampen krijgen met geheugenstoornissen, kunnen beter honing eten. Er werd namelijk aangetoond dat honing de werking van het geheugen bevordert. Niet alleen het geheugen is bevorderlijk met honing, maar ook de energie. Atleten die honing toevoegen aan hun eetpatroon, presteren beter. Het toevoegen van honing aan een fles water, stimuleert de energie tijdens trainingen.

1 Comment

  1. robert schreef:

    Als je honing in dranken gebruikt van meer dan 40 graden celsius dan gaan heel veel goede enzymen dood.
    Wat hiervan waar is weet ik niet maar ik heb het ooit ergens gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *